Redesign for Bramwellbrown.com

Redesign for Bramwellbrown.com

Bramwell Brown is a Britain based mechanimated clocks producing company. The Clocks are imaginative and contemporary reinventions of classic timepieces.Their mechanically animated layers of artwork make them special gifts or fantastic additions to the home. The workshop is an appealing space-age, dust-free, anti-static  wizardry and good old-fashioned handmade dexterity. The team works on a batch at a time - then tests each clock extensively before sending it out. Behind the scenes and outside of the workshop, BramWell Brown are based in the creative community of Makerversity at Somerset House in London.

Redesign for Bramwellbrown.com
  • Client Brief
  • Bramwell Brown’s request was to redesign the website. The old one was an ordinary website with a little strict and dull design solutions. As long as the client’s audience included people with higher income levels, and from the artsy community they were in need of engaging yet simple looking, a website with stunning design and user-friendly. The new website would transfer completely new emotions toward the clocks, would inspire the reader and would boost the sales.

  • Chalenges
  • The key challenges when redesigning the website were to attract artsy people from the creative community, and those who have good taste and understating in the field of fine arts, in order to develop trust among them and fight off competition from existing players. The client’s vulnerable points as mentioned were unsatisfactory strict feelings of the website. 

Redesign for Bramwellbrown.comRedesign for Bramwellbrown.comRedesign for Bramwellbrown.comRedesign for Bramwellbrown.com

Design Solution

Our team provided soft UI/UX solutions of the website in an accurate manner, leveraging design tools and advanced digital technologies. We tried to leave the minimalistic style of the website, concentrated more on the items, infographics about the clocks and on the other hand give to the website more powerful and nice feeling with subtle shadows, using as few colors as possible. We also tried not to be far from the client’s brand identity and logotype.